Den HelderSport

Zwemtocht naar Texel verplaatst naar 17 augustus

Advertentie:

De zwemtocht Den Helder – Texel gaat morgen (zondag 11 augustus) niet door, zo heeft de organisatie zaterdag bekendgemaakt. Er wordt nu uitgeweken naar zaterdag 17 augustus.

“Om de zwemtocht te laten slagen zijn we gebonden aan het startmoment rond 12:00 uur. Reden hiervoor is een combinatie van factoren (stroming, getijden maar ook het moment op de dag) die het mogelijk maken om weg te kunnen zwemmen bij de kust. Buiten dit moment om is te gevaarlijk en onvoorspelbaar om de overtocht te kunnen maken. Op zondag 11 augustus is het niet mogelijk om op een ander moment te starten.”

“Op dit moment verwachten we op het startmoment windkracht 8 en een golfhoogte rond de 2,5 meter. Dat zijn omstandigheden waarbij wij als organisatie de veiligheid van de deelnemers, vrijwilligers en belangstellenden niet kunnen waarborgen. Het zijn bovendien omstandigheden waarbij de veiligheidsorganisaties om ons heen ons geen toestemming geven te starten. Wij balen ontzettend dit besluit te moeten nemen, maar kunnen niet anders.”

De nu geplande start is zaterdag 17 augustus om 17:00 uur.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button