Hollands Kroon

Gratis online EnergyParty voor Hollands Kroon

Hollands Kroon – Gemeente Hollands Kroon is op zoek naar 25 inwoners die het leuk zouden vinden om een online EnergyParty te houden.

“Dit is een gezellige en succesvolle manier om samen met je buurt energie te besparen. Het is gratis en wordt online georganiseerd, dus gemakkelijk vanuit huis en toch samen met je buren. Bijna alle deelnemers vinden hierna de weg naar een veel lagere energierekening via kleine en grote maatregelen. Denk aan een deurdranger of tochtstrips, tot aan isolatie of zonnepanelen”, vermeldt de gemeente Hollands Kroon.

Inwoners die zich opgeven nodigen rond de acht buren uit om mee te doen aan de bijeenkomst. Iedereen doet vanuit huis mee in een online omgeving. Tijdens deze bijeenkomst nemen alle deelnemers hun energieverbruik onder de loep en kijken naar bespaarmogelijkheden. Voor iedere portemonnee zijn er mogelijkheden. Een professionele gespreksleider begeleidt de online bijeenkomst en geeft de nodige informatie. Na afloop heeft iedereen een concreet en persoonlijk actieplan voor energiebesparende maatregelen die passen bij ieders behoefte en mogelijkheden. Meedoen brengt geen verplichtingen met zich mee en kost niets.

Buurkracht
De EnergyParty’s organiseert gemeente Hollands Kroon in samenwerking met Buurkracht. Buurkracht gelooft in de kracht van buren. De kracht om dingen samen mooier, beter, groener, veiliger, gezelliger of duurzamer te maken in de buurt. Buurkracht helpt buren in heel Nederland om hun buurkracht te ontdekken en te vergroten. Door mensen bij elkaar te brengen en ze te ondersteunen met tips, trucs en tools, zoals de buurkracht-app en de website buurkracht.nl. Meer dan 400 buurten hebben inmiddels hun buurkracht met succes ingezet.

Meer informatie over de EnergyParty’s is te vinden op de website van Buurkracht. Inwoners van Hollands Kroon die interesse hebben kunnen zich hier ook aanmelden.

Toon meer

Cathy Niesten

Cathy is redacteur bij Regio Noordkop. Ze is 19 jaar en woonachtig in Den Helder. E-mail: cathy@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button