112

Warmte zorgt voor extra overlast, politie heeft het er druk mee

Den Helder – De warmte en de invloed daarvan op gedrag bij mensen viel ook de politie dit weekend op. Een selectie uit het grote aantal incidenten:

Een 29-jarige man onder invloed van drank en drugs een vernieling gepleegd aan een woning aan de Hoogstraat. Hij is aangehouden en later op de dag gehoord en heengezonden. Een 16-jarige jongen is aangehouden voor het mishandelen van zijn ex-vriendin. Bij zijn aanhouding verzette hij zich. Ook voor het verzet kreeg hij proces-verbaal.

Een 27-jarige man had eerder een ontzegging tot alle horecagelegenheden op Willemsoord gekregen. Desondanks ging hij toch een café binnen. Hij is aangehouden. Een 54-jarige man was aangehouden voor een winkeldiefstal. Vanwege het mooie weer waren de stranden goed vol. Vele mensen parkeerden hun auto daar wij zij het nodig vonden zonder verder over de omgeving of de doorstroming van het overige verkeer te denken.

Vuurwerk
Meerdere meldingen van vuurwerkoverlast in de omgeving van de IJsselstraat. Ter plaatse werden er door de agenten echter geen personen aangetroffen. In de nacht van zaterdag op zondag zijn op Willemsoord vier personen aangehouden voor het verstoren van de openbare orde onder invloed van alcohol. Bij een aanhouding bemoeiden zich weer andere personen, welke ook zijn aangehouden, waarna ook bij deze aanhouding weer mensen zich er mee gingen bemoeien.

De ex die al was aangehouden en niet in wilde zien dat de relatie over was, bleef zijn ex-vriendin ook de nacht erna lastig vallen. Dit keer troffen agenten hem in de tuin aan. Hem is duidelijk gemaakt dat de relatie over is en hij weg moet blijven.

Overlast
Verder kreeg de politie meerdere meldingen van geluidsoverlast, waarbij mensen tot in de late uren buiten in de tuin zaten en onder invloed van de nodige versnaperingen geen rekening met hun stemvolume in combinatie met de tijdstippen hielden. Daarnaast waren op straat ook vele – al dan niet dronken – mensen die hun eigen visie op de maatschappij hadden. Waar nodig zijn deze aangehouden, bekeurd en / of weggestuurd. Een enkeling kwam weer terug en kreeg wederom een proces-verbaal. Verder werd bemiddeld bij meerdere (huiselijk) conflicten, waarbij er vaak sprake was van overmatig alcoholgebruik.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button