112

1 op 5 te snel bij radarcontrole Slootdorp

Hollands Kroon – De politie heeft op zaterdag 7 augustus op de Nieuwesluizerweg in Slootdorp een radarsnelheidscontrole gehouden. Op deze weg zijn in de afgelopen jaren een aantal aanrijdingen geweest, voornamelijk op de kruispunten. Ook wordt hier regelmatig te hard gereden.

De door de gemeente geplaatste verkeersborden moeten de kruispunten meer onder de aandacht brengen bij bestuurders. Dat lijkt effect te hebben. Want tot op heden zijn er geen aanrijdingen meer geregistreerd. Tegelijkertijd wordt op de Nieuwesluizerweg regelmatig te hard gereden, waardoor dit jaar twee verkeersongevallen tussen de kruispunten in zijn geregistreerd. Op deze weg is de toegestane snelheid 80 km per uur.

Uit eerdere metingen door de gemeente bleek dat 85% van de passanten zich aan de maximum snelheid hielden, maar er zaten wel flinke uitschieters bij tot 140 km per uur.

Bij de controle van afgelopen zaterdag zijn 556 auto’s gecontroleerd en daarvan reed ruim 21% te hard en dat is een hoog percentage. Zo werd één automobilist drie keer bekeurd. De man reed bij de eerste controle met een snelheid van 134 km per uur en reed terug over dezelfde weg met een snelheid van 124 km per uur. Later in de middag reed de automobilist wederom met hoge snelheid over de Nieuwesluizerweg. Dit keer met een snelheid van 122 km per uur. Deze automobilist kan een bekeuring tegemoet zien van ruim 1600,- euro.

In totaal werden tijdens de radarverkeerscontrole 120 bekeuringen uitgeschreven.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button