Dames Suns beginnen het jaar met winst

Den Helder – De Den Helder Suns Dames zijn het jaar goed begonnen met een op het oog eenvoudige 83-70 zege op Binnenland. Zo simpel was het echter niet en na het eerste kwart leek winst ver weg. De thuisploeg was echter op tijd bij de les en liep uiteindelijk in het laatste kwart weg van de bezoekers.

Den Helder Suns Dames – Binnenland (foto Jeffrey Lewakabessy)

Tot 6-6 was er niets aan de hand en ging het duel gelijk op, maar daarna was het Binnenland dat het betere van het spel had. De Suns maakten veel fouten en kwamen zelfs 10-20 achter. Dankzij een driepunter van Leonie Plagmeijer en scores van Amber Lewakabessy en Iris Vennema was de achterstand na het eerste kwart beperkt tot 7 punten (17-24). Na de korte pauze waren de eerste scores opnieuw voor de bezoekers, die een 17-29 voorsprong pakten. Hierna volgde een mooie 15-0 run voor de thuisploeg, met als gevolg 32-29 op het scorebord. De rust werd bereikt bij een stand van 41-35.

In de tweede helft waren beide ploegen nog steeds redelijk aan elkaar gewaagd, maar dichterbij dan 4 punten achter kwam Binnenland niet. Na 58-54 in het vierde kwart liepen de Suns langzaam maar zeker verder weg van de bezoekers, vooral dankzij de rake schoten van Kiki Fleuren.

Blessures
Hoewel uiteindelijk een verdiende zege op de nummer drie uit de competitie werd geboekt, waren er ook wat zorgelijke momenten. Lotte Toornstra leek al na drie minuten de wedstrijd te moeten staken met een blessure, maar gelukkig viel de kwetsuur mee en kon ze al snel weer meespelen. Ze kwam in totaal tot tien punten en negen rebounds. Minder geluk had Mecx van Linge, die in het derde kwart uitviel met een enkelblessure en niet meer zou spelen. Iris Vennema werd met 23 punten topscorer aan de kant van de Suns en bij Binnenland was dit Marlou de Kleijn (32 punten).

De Suns spelen dinsdagavond opnieuw een thuiswedstrijd in sporthal Sportlaan. Om 20.30 uur is BAL dan de tegenstander. Een dag later volgt de uitwedstrijd tegen Topkip Lions en zaterdag 14 januari het uitduel bij Lekdetec.nl. Met vier wedstrijden in acht dagen kennen de dames dus een druk begin van 2023.