Den HelderMaritiem

Diesel morsen blijft zonder gevolgen

Adverentie

Den Helder – Een incident waarbij een kleine hoeveelheid diesel is gemorst in de Helderse haven is gelukkig zonder gevolgen gebleven. Bij het overslagstation van Gulf stopte een dieselpomp niet waardoor de tank van een schip overstroomde. Volgens het Hoogheemraadschap is er geen diesel in het water gekomen door het snelle handelen van Gulf.

De afdeling handhaving van de gemeente Den Helder plaatste woensdag op Twitter een afbeelding van iets dat lijkt op blauwalg in het havenwater, met daarbij de tekst dat zij een vreemde vloeistof hadden aangetroffen. Dit zorgde voor enige verwarring, maar uiteindelijk blijkt dat het niet gaat om een vloeistof in het water. Op de foto zijn ook twee witte rollen te zien. Dit zijn drijvers die zouden moeten voorkomen dat de diesel zich makkelijk verder zou verspreiden.

Volgens Marko Cortel, woordvoerder van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, zijn de handhavers van zijn organisatie uiteindelijk door de Helderse handhavers ingelicht: “Onze mensen zijn gaan kijken en konden vaststellen dat er door het snelle handelen van de mensen daar geen diesel in het water is gekomen. Dat hebben ze met doeken op het schip weten te voorkomen. Voor de zekerheid zijn er drijvers geplaatst. Gulf deed gelukkig precies wat ze moeten doen wanneer iets als dit gebeurt.”

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button