Sport

Utah Valley in oefenduel te sterk voor dames Den Helder Suns

Advertentie:
Het begin van de wedstrijd in de Sporthal Sportlaan (DHfoto)

Den Helder – De dames van de Den Helder Suns speelden woensdagavond de eerste oefenpartij van het seizoen. Ze traden aan tegen de Utah Valley Wolverines, het college team van de Utah Valley University. De wedstrijd werd verloren met 54 tegen 60, maar gaandeweg het duel groeide het team uit Den Helder langzaam tot een eenheid.

De regerend landskampioen uit Den Helder kwam slecht uit de startblokken en keek al snel tegen een forse achterstand aan. Eigenlijk bleef dat de eerste drie kwarten het beeld van de wedstrijd. Het vierde kwart leken de speelsters van de Suns elkaar beter te begrijpen en te vinden, de selectie ten opzichte van vorig seizoen is natuurlijk ook behoorlijk gewijzigd. Door het betere spel werd de achterstand steeds kleiner en verloren de dames van de Suns het duel uiteindelijk met maar zes punten verschil.

Sporthal Sportlaan
De teams van de Suns zouden dit seizoen eigenlijk al in de nieuw verbouwde sporthal Quelderduyn spelen. Helaas zit de verbouwing tegen en werden verborgen gebreken aangetroffen bij het pand. Momenteel ligt er zelfs helemaal geen vloer in de hal. Er is al aangegeven dat er op zijn vroegst vanaf 1 januari 2023 in het nieuwe onderkomen gespeeld kan worden.

Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button