DefensieMaritiem

Zr.Ms. Groningen blijkt geduchte vijand voor drugssmokkelaars in Caribische wateren

Den Helder – Zr.Ms. Groningen maakt het drugssmokkelaars in het Caribisch gebied behoorlijk lastig. Het patrouilleschip vaart er vanaf april. Sindsdien kan het al zes drugsvangsten op zijn conto schrijven. Daar komt met meer dan 1.600 kilo nu de zevende bij. Het totaal aan in beslaggenomen contrabande, vermoedelijk cocaïne, komt daarmee op meer dan 6.000 kilo.

De laatste hoeveelheid werd 8 augustus in beslag genomen nadat een smokkelvaartuig werd onderschept. Deze snelle go-fast werd de avond ervoor ontdekt door het Maritieme Operatie Centrum (MOC) van de Kustwacht Caribisch Gebied. Die alarmeerde Zr.Ms. Groningen. Het schip was er de volgende ochtend en lanceerde beide snelle onderscheppingsboten. Deze FRISC’s onderschepten de go-fast.

Even daarvoor gooiden de opvarenden de pakketten drugs overboord toen zij doorhadden te worden achtervolgd. Eenmaal langszij werd de go-fast gestopt en gaven de verdachten zich over. De bemanning van Zr.Ms. Groningen en de kustwacht visten vervolgens 66 pakketten met totaal 1.640 kilo drugs uit het water. Deze vangst en de acht verdachten zijn overgedragen aan de autoriteiten op Bonaire.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik was tot en met oktober 2022 werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business.

Wellicht ook interessant

Back to top button