Texel

Labora op Texel serveert het lekkerste ijsje van Noord-Holland

Adverentie

Texel – Het lekkerste ijsje van Noord-Holland is te verkrijgen bij ijsboerderij Labora op Texel. Dat stelt beslist.nl op basis van onderzoek naar de beoordelingen van ijssalons via Google Maps én op basis van het aantal beoordelingen. Ook IJssie Prima in Callantsoog scoort goed en eindigt in de provincie op een derde plek.

Noord-Hollandse ijssalons worden op Google Maps gemiddeld beoordeeld met 4,26 sterren. Dit ligt hoger dan het landelijk gemiddelde van 4,05 sterren. Vooral ijssalons in de regio Zaanstreek scoren goed: gemiddeld 4,79. Alleen Noord-Brabant en Limburg scoren hoger dan Noord-Holland, al zijn deze verschillen minimaal: respectievelijk 4,3 en 4,27 sterren.

IJssalon ‘IJsboerderij Labora’ op Texel krijgt van bezoekers de beste beoordeling op Google Maps van alle Noord-Hollandse ijssalons. Landelijk eindigt het op de tweede plek. De top 5 beste ijssalons in Noord-Holland liggen verspreid over verschillende gemeenten in de provincie:

  1. IJsboerderij Labora op Texel – (4,6 sterren met 3.389 reviews)
  2. IJssalon Di Fiorentina in Heiloo – (4,7 sterren met 2.228 reviews)
  3. IJssalon IJsie Prima in Schagen – (4,7 sterren met 1.996 reviews)
  4. Massimo Gelato in Amsterdam – (4,7 sterren met 1.771 reviews)
  5. IJssalon De Hoop in Blaricum – (4,7 sterren met 1.707 reviews)

Wie een ijsje wil kopen in Noord-Holland staat waarschijnlijk iets langer in de rij dan elders in het land. In de provincie zijn namelijk relatief weinig ijssalons te vinden: 4,6 per 100.000 inwoners. Landelijk ligt dit aantal op 5,2 ijssalons per 100.000 inwoners. Gemiddeld heeft een ijssalon 16 verschillende smaken in de vitrine. De smaken aardbei en vanille zijn in alle salons verkrijgbaar, Smurf, Oreo en framboos maar bij 1 op elke 3 salons. Een bolletje ijs kost gemiddeld 1,75 euro.

Infographic door Beslist.nl
Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button