Den Helder

Nul belangstellenden voor inloopbijeenkomst schietpartij (update)

Advertentie:

Den Helder – De eerste van twee inloopbijeenkomsten die donderdag werden georganiseerd naar aanleiding van de schietpartij, waarbij afgelopen zaterdag kort na middernacht de 25-jarige Lavernie Martis om het leven kwam, telde in totaal nul belangstellenden. De tweede bijeenkomst in het stadhuis aan de Kerkgracht was om 18.00 uur en gaf eenzelfde beeld.

Meerdere medewerkers van de gemeente en politie waren aanwezig, net als een vertegenwoordiger van Slachtofferhulp en het Leger des Heils. De bijeenkomst begon om 15.00 uur, maar op dat moment was er geen omwonende aanwezig. Dat beeld veranderde niet gedurende de anderhalf uur die voor de bijeenkomst was uitgetrokken.

Bij de politie zelf hebben de afgelopen dagen wel veel mensen aangeklopt. Enerzijds als getuige, anderzijds omdat ze gewoon even hun verhaal kwijt wilden. Ook bij het Leger des Heils aan de Vismarkt lopen buurtbewoners binnen, maar over het algemeen vooral om even over het incident te praten. Uiteindelijk was er 1 bezoeker van de bijeenkomsten, maar die had alleen een kort privépraatje met de politie en vertrok toen weer.

Locatiekeuze
De bijeenkomsten vonden plaats in het stadhuis en dat kwam de gemeente vooraf op aardig wat online kritiek te staan. De gemeente had echter in eerste instantie de Maranathakerk op het oog, maar daar was vanwege de voorbereidingen op de Visbuurt feestweek geen plek. Ook De Jutter was in beeld, maar de gemeente zegt dat het niet is gelukt contact te krijgen met de medewerkers van De Jutter. Uiteindelijk is daarom dus gekozen voor het stadhuis.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

2 reacties

  1. Verkeerde locatie en de Boer had er al totaal geen trek in, mooi statement van de bewoners, hopelijk ziet de gemeente het eindelijk eens in dat ze helemaal verkeerd bezig zijn en te ver van de burgers af staan maar met zo’n plaat voor het hoofd zal het wel niet

  2. 2 jaar geleden kreeg het ‘gezicht van de jutter’ een lintje van de burgemeester; voor 30 jaar vrijwilligerswerk.

    En nu kan de gemeente geen contact leggen met de medewerkers van de jutter???

    Van alle smoesjes die ze de afgelopen jaren gebruikt hebben, moet dit toch 1 van de meest luie en lamme zijn. Goedemiddag!

Wellicht ook interessant

Back to top button