Ingezonden

Vijf redenen voor een onvergetelijke vakantie naar Ierland

Adverentie

Ierland staat niet bovenaan de lijstjes met populaire vakantielanden, hoewel het weer er – zeker in het zuiden – vaak zacht is dankzij een warme golfstroom. Voor een typische zon-, strand- en feestvakantie trekken we niet massaal naar het land van de harp en het klaverblad. Er zijn echter talloze redenen om dat wél te doen. Wat maakt Ierland zo speciaal?

Adembenemend mooie en veelzijdige natuur

De bijnaam van Ierland is Emerald Isle, Smaragdeneiland, en dat is niet voor niets. Mensen die al eens in Ierland geweest zijn, roemen de veelzijdige natuur: van de kliffen aan de kust tot de heuvels in het binnenland en de lieflijke weggetjes die daar kriskras tussendoor slingeren. Waar in andere delen van Noord-Europa de natuur veelal hinderlijk wordt onderbroken, is deze in Ierland nog ongerept. De kleur groen is de kleur van je ierland vakantie.

Bijzondere fauna: van walvis tot papegaaiduiker

In Ierland kunnen fanatieke dierenspotters hun lol op: edelherten en reeën komen veel voor in het wilde westen van het land, en ook andere zoogdieren zoals dassen, vossen en boommarters hebben het hier naar hun zin. In zee spot je walvissen en meer dan 400 vogelsoorten, waaronder de grappige papegaaiduiker die niet in Nederland voorkomt, hebben alle ruimte. Kijk op het gespecialiseerde reisplatform Echt Ierland wat voor soort trip het beste past bij je wildlife-avonturen.

Steden- en dorpenpracht

Natuurlijk begeef je je niet louter in de wildernis. De steden en dorpen in Ierland zijn onvergetelijk, of je nu Dublin induikt of door een knusse nederzetting als Kenmare wandelt. Van het indrukwekkende Dublin Castle tot het uitgaansgebied rondom de niet te missen Temple Bar in de hoofdstad tot het plattelandsleven; je geniet van de gemoedelijke, joviale sfeer. Ook Dingle is een aanrader, hier zijn aan het strand scènes voor de Star Wars-film The Last Jedi geschoten.

Meer kastelen

Behalve in Dublin vind je overal kastelen, Ierland staat hier bekend om. Vlakbij de levendige stad Cork is Blarney Castle een ware blikvanger. Andere imposante bouwwerken zijn Kilkenny Castle met zijn sierlijke tuinen, en Dunluce Castle – dat je wellicht al kent van de serie Game of Thrones. Het ligt vlak aan zee, in het beroemde natuurgebied the Giant Causeway.

Muzikaal volkje

Ierland heeft een rijke muzikale cultuur. The Dubliners, U2, The Cranberries, Boyzone: zoek maar eens een lijstje op met Ierse muzikanten. Die rijke muziektraditie heeft zijn invloed op de pubcultuur, waar het aanbod aan live muziek zeer uitgebreid is. Dompel je onder in die ouderwets gezellige sferen en zing mee!

Toon meer

Reclame Regio Noordkop

Bovenstaand bericht is aangeleverd aan Regio Noordkop en voor plaatsing is betaald. Regio Noordkop is niet verantwoordelijk voor aard en inhoud van het bericht. Vragen over bovenstaand of soortgelijke berichten? Mail naar hoofdredactie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button