Zeemacht

Dames Zeemacht beginnen seizoen met nederlaag

De eerste competitiewedstrijd van Zeemacht vrouwen 1 is uitgelopen op een tegenslag. De dames van Team Alkmaar/Sportstars vrouwen 3 waren maandagavond te sterk.

Zeemacht begon de wedstrijd georganiseerd en creëerde ook kansen. De keepster van Sportstars speelde echter een prima wedstrijd. Sportstars had aan het eind van de eerste helft veel drang naar voren, maar de keepster van Zeemacht, Sterre Wendt, stond haar mannetje. Vijf minuten voor rust kwam Sportstars op voorsprong.

In de tweede helft kwam Sportstars in een overtalsituatie door een gele kaart voor Zeemacht, dit resulteerde in een doelpunt; 2-0. De dames van Zeemacht wilden het er niet bij laten zitten en zetten een tandje bij om iets aan de score te veranderen. Na een bijna perfecte corner van Zeemacht, brak Sportstars uit en kwam een van de speelsters een op een tegen de keeper; 3-0.

Grote voorsprong
Omdat Zeemacht iets aan de stand wilde doen kwam er ruimte voor de tegenstander en ze liepen ook uit naar een grotere voorsprong. Een goed gelopen aanval van Zeemacht werd omgezet in een doelpunt, waarmee de stand op 5-1 kwam. De eindstand werd door Team Alkmaar/Sportstars bepaald op 6-1 en zo eindigde de avond een beetje teleurstellend, maar de technische staf heeft ook heel veel goede dingen gezien.

De volgende wedstrijd van Zeemacht vrouwen een is vrijdag 20 september om 19.15 uur, in sporthal De Brug. Tegenstander is dan Team Alkmaar/Sportstars vrouwen 2.