Den Helder

Korte actie medewerkers ziekenhuis

Adverentie

Het personeel van de NoordWest Ziekenhuisgroep, locatie Den Helder, hield dinsdag rond 12.30 uur een korte werkonderbreking. Buiten voor de hoofdingang verzamelden ze zich. Ook Carlo Assorgia van Beter voor Den Helder nam, namens de Helderse politiek, het woord.

De zorgmedewerkers voeren actie voor een forsere loonsverhoging dan de werkgevers bieden. Ze willen 5 procent per jaar, waar het bod nu 2,5 is. Ook willen ze dat een fulltimer een vaste vrije dag krijgt. Op dinsdag 15 oktober draait het gehele ziekenhuis een zondagsdienst.

Op de zeepkist bij de “FNV in actie”-tent stelde Assorrgia dat wat hem betreft alle zorgverleners recht hebben op “een goed loon en goede secundaire arbeidsvoorwaarden”. “Ondanks de vele veranderingen van onze eigen Gemini, naar een grote fusie met Alkmaar, gepaard gaande met veel onzekerheden. Blijven jullie goede zorg aan onze inwoners leveren.”

“Ondanks te kort aan personeel, tekort aan handen aan het bed, blijft het management zich uitbreiden en bemoeien met zaken die jullie best zelf kunnen regelen. Eigen verantwoordelijkheid en zelfregulatie is jullie immers niet vreemd en past bij het beroep. Ondanks het vervallen Gemini, met asbest, lekkende plafonds, smerige vloeren en niet zuivere airco blijven jullie werken. Wanneer komt eindelijk de beloofde verbouwing. Het is hier hard nodig!”

Waardering
Ook Edwin Krijns (CDA) hield een betoog en benadrukte dat de medewerkers heel belangrijk werk doen en dat het vreemd is dat ze in hun pauze voor hun rechten moeten vechten. Hij probeerde de actievoerders een hart onder de riem te steken. “Het gaat natuurlijk om geld en arbeidsvoorwaarden, maar nog veel meer om waardering.”

De woorden van beide lokale politici werden met applaus ontvangen. Ook een vakbondsbestuurder was aanwezig. De actie duurde een half uurtje. Binnen plaatsten veel patiënten hun handtekening ter ondersteuning van de actie.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button