Den HelderHollands Kroon

Scholieren verkopen Jantje Beton lootjes

Advertentie:

De tweede actie periode van De Kleine Jantje Beton Loterij gaat woensdag 11 september van start. 35.500 leerlingen van 330 basisscholen verkopen twee weken lang, van 11 tot en met 25 september, lootjes voor hun school. Zij doen dit via het traditionele verkoopboekje, maar ook via de “Tikkie jij bent ‘m!” actie.

Uit de opbrengst van de eerste actieperiode in mei blijft dat de Tikkie jij bent ‘m! actie succesvol is.Totaal is er voor € 16.941 aan online lootjes verkocht. Ook tijdens De Kleine Jantje Beton Loterij van september gaat de online verkoop van lootjes door. Iedereen die verder weg woont of geen machtiging in wil vullen, kan een online lootje kopen via www.jantjebeton.nl/tikkielot of door de QR-code te scannen. Ouders van deelnemende leerlingen kunnen kennissen, familie en vrienden via WhatsApp uitnodigen een lootje te kopen.

Een aantal basisscholen uit de Noordkop doet mee met de Jantje Beton Loterij, waaronder OBS De Kei, OBS De Vloedlijn, Basisschool De Trimaran, Abs Comeniusschool, Basisschool De Verrekijker en Basisschool Frankendael.

Schoolplein
De helft van de opbrengst mogen de scholen zelf besteden aan speelmaterialen voor meer spelen en bewegen op en rondom het schoolplein. In de afgelopen jaren hebben duizenden scholen met de opbrengst hun schoolplein opgeknapt of speelmaterialen aangeschaft. Met de andere helft worden projecten van Jantje Beton ondersteunt, zodat meer kinderen meer kunnen spelen. Projecten voor kwetsbare kinderen krijgen hierbij speciale aandacht.

Belang van buitenspelen
Spelen is niet alleen leuk, het is ook heel belangrijk. Buiten spelen is noodzakelijk om het kinderbrein te verrijken en spelen is de manier waarop kinderen dat kunnen doen. Door te spelen krijgen kinderen namelijk de beweging die ze nodig hebben voor een gezonde ontwikkeling. En tegelijkertijd leren ze allemaal belangrijke dingen, zoals vrienden maken, omgaan met tegenslagen en lak hebben aan vervelende mensen. Dingen die later best nog wel eens van pas komen. Het lijkt vanzelfsprekend dat kinderen veel buitenspelen, niets is echter minder waar. Uit recent onderzoek van Jantje Beton blijkt dat van de 1,2 miljoen kinderen op de basisschool er meer dan 1 miljoen niet meer dagelijks buitenspelen! Daar doet Jantje Beton iets aan met De Kleine Jantje Beton Loterij.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button