112Den HelderVideo

Doneeractie voor ‘oudste’ strandambulance (video)

Adverentie

Den Helder – De reddingsbrigade van Den Helder is een doneeractie gestart voor het behoud van de strandambulance. De actie richt zich vooral op badgasten. Zij kunnen via een QR-code bij de strandpost geld doneren om de ambulance rijdende te houden. “We hopen dat zij ook de noodzaak inzien, dat hij er voor ze staat als zij hem nodig hebben.”

Zelfs de reddingsbrigade heeft te lijden onder de coronacrisis, vertelt Damina Dekker: “Dit is één van de oudste strandambulances in Nederland. De kosten voor reparaties zijn hoog. Normaal gesproken zijn we altijd aanwezig bij evenementen en halen we heel veel geld op, maar door de coronacrisis is dat allemaal niet doorgegaan. Vandaar de doneeractie.”

De strandambulance is uitgerust met alarmsysteem, blauwe zwaailichten en AED. “We kunnen er patiënten in vervoeren. De auto is essentieel op het strand en dat is dit jaar meerdere keren gebleken, maar gemeente en de strandexploitatie willen er geen geld meer voor uittrekken.”

De reddingsbrigade Den Helder wordt ingehuurd door de stichting Strandexploitatie Noordkop. Deze stichting heeft andere plannen voor het patiëntenvervoer, laat voorzitter Jan Roelofsen weten. “Wij willen een nieuwe wagen, maar alleen voor vervoer van patiënten naar de strandgang, waar een reguliere ambulance klaarstaat.”

Daar is de reddingsbrigade Den Helder het niet mee eens. Komende maand gaan de reddingsbrigade en Strandexploitatie Noordkop opnieuw in gesprek. “We hopen vooral ook dat de gemeente alsnog in gaat zien dat het een essentieel voertuig is. Den Helder profileert zich juist als kustgemeente, dan wil je ook dat de voorzieningen in orde zijn.”

Toon meer

NH Nieuws

De bron van bovenstaand bericht is NHNieuws, de provinciale omroep voor Noord-Holland. Zij is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button