Den HelderUitgaan

Drijf-in bioscoop op Fort Westoever

Adverentie

Den Helder – Geen ‘drive-in bios’ maar gewoon op z’n Hollands; een ‘drijf-in bioscoop’! Film kijken vanaf je bootje of vanaf het terras. Het kan op zaterdag 12 september op Fort Westoever tijdens het Open Monumenten Weekend.

Den Helder, de stad die grotendeels aan het water ligt, is een perfecte plek om een drijf-in bioscoop te plaatsen en geeft een goede beleving van Den Helder als maritieme stad. In tegenstelling tot een normale drive-in bioscoop, waar je met de auto een plekje zoekt en vervolgens een film in de buitenlucht kan kijken, is dat met een drijf-in bioscoop nét even anders. De bezoeker vaart naar een locatie en kijkt juist vanaf een bootje een leuke film. Uiteraard zijn bezoekers zonder boot ook welkom; op de kade is het terras coronaproof ingericht en zijn er plaatsen om te kunnen zitten (reserveren verplicht).

Fort Westoever beschermde in vroegere tijden het Noord-Hollands Kanaal. Inmiddels is dit prachtige rijksmonument omgetoverd tot stadsbrouwerij en restaurant. Voor de drijf-in bioscoop is Fort Westoever, aan het water liggende, een fantastische locatie. Aan de kade is er voldoende plaats om aan te meren. Ook bevinden zich meerpalen bij de kade. Vanaf hier kunnen bezoekers onder het genot van een drankje of hapje (uitgeserveerd door Fort Westoever) genieten van de film.

Filmprogramma
Er zullen drie films vertoond gaan worden, verspreid over de hele dag. De eerste, “De Meesterspion”, start om 14:00 uur. Een kinderfilm die ook ontzettend leuk is voor volwassenen. Deze spannende film is zelfs voor een deel opgenomen in Den Helder, het bureau van de spion staat namelijk op Fort Kijkduin!

De tweede voorstelling past helemaal bij film kijken in een bootje. Een houten been, een zwaard of een papegaai op de schouder; vanaf 16:00 uur hangen ze de piratenvlag uit op het Fort en kunnen bezoekers genieten van “Pirates of the Carribean: The Curse of the Black Pearl”. Een heerlijke meeslepende, avontuurlijke actiefilm vol spanning, gevatte humor en veel speciale effecten.

De avondvoorstelling zal iets spannender zijn. Vanaf 19:30 uur gaat de film “The Shallows” van start. Voor wie niet te bang is voor haaien, want de monsterlijke haai zal op het grote doek nog groter lijken! Vergeet niet om licht mee te nemen op je boot, het zal donker zijn wanneer de film is afgelopen.

Reserveren
Zin om langs te komen? In verband met de coronamaatregelen is reserveren verplicht. Er is slechts beperkt plaats. De toegang is gratis. Deze activiteit wordt georganiseerd met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM.

Reserveren voor het terras kan uitsluitend telefonisch via 0223-697842 tussen 11:00 en 18:00 uur. Bootjes kunnen direct langskomen en vullen ter plaatse een reserveringskaartje in. Vanwege het Open Monumenten Weekend zijn er ook rondleidingen op Fort Westoever waar iedereen gratis aan kan deelnemen op zowel zaterdag 12 als zondag 13 september om 13:00, 14:00 en 15:00 uur. Ook voor deze rondleidingen moet er gereserveerd worden.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button