Den HelderPolitiek

Gemeentebelangen: voorkeur voor Helderse bedrijven bij inhuren externe expertise

Advertentie:

Den Helder – “Wij zijn ronduit verbaasd dat keer op keer wordt gekozen voor bedrijven buiten Den Helder”, aldus fractievoorzitter Nancy List van Gemeentebelangen. Zij ziet graag dat bij het inhuren van externe bureaus en bedrijven door de gemeente de voorkeur van het college uitgaat naar Helderse ondernemers.

List benoemt enkele recente voorbeelden van het inhuren van externe expertise waarbij gekozen is voor bedrijven buiten Den Helder. “Bij de locaties voor de raadsvergadering zijn de kosten voor de audio/video circa € 4000,- per keer. Navraag leert dat dit € 1500,- per keer goedkoper kan en bovendien door een Helderse ondernemer die uitstekend werk verricht. Voor het rapport beschermingsbewind in Den Helder / Rapportage organiseren van bewindvoering in Den Helder is ook gekozen voor een extern bureau”, zo meldt de fractievoorzitter van Gemeentebelangen, die tot slot verwijst naar een filmpje van een extern bedrijf buiten Den Helder op de Facebookpagina van gemeente Den Helder. “De kwaliteit is ronduit slecht te noemen en ook hier een extern bureau.”

Verkeerd signaal
Gemeentebelangen is wederom van mening dat dit een slechte ontwikkeling is. “In onze gemeente zijn genoeg bureaus te vinden die degelijk en vooral voordeliger deze opdrachten graag willen aannemen. Daarnaast zijn wij van mening dat een verkeerd signaal wordt afgegeven aan de burger. Zoals wij eerder aangaven, verwacht het college toch ook dat de burgers hun boodschappen in onze gemeente doen en wordt opgeroepen lokaal te kopen?”

Gemeentebelangen wil van het college van B&W weten of zij bereid is zich te richten op Helderse bedrijven, die volgens de oppositiepartij vaak vele malen voordeliger zijn en kwalitatief uitstekend werk verrichten. Tevens wil List weten waarom opnieuw een extern bureau is ingeschakeld. Eerdere schriftelijke vragen van de partij leverde namelijk op dat het college antwoordde Helderse bedrijven deze opdrachten te gunnen. “Ondanks dat in deze beantwoording staat dat het college Helderse bedrijven deze opdrachten gunt en aangeeft voor het voordeligste voorstel te gaan, zijn er dus verschillende voorbeelden te over waaruit blijkt dat er (externe) bureaus ingehuurd worden die vele malen duurder zijn. Kan het college dit uitleggen?” Tot slot vraagt de fractie van Gemeentebelangen zich af of er een verzoek voor een offerte van Helderse bedrijven voor recente opdrachten vanuit de gemeente is uitgegaan.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button