112

Geen rijbewijs, acht bekeuringen, auto kwijt

Advertentie:

Den Helder – Wie geen rijbewijs heeft en toch achter het stuur van een auto stapt, die neemt een risico. Een 19-jarige vrouw gokte en verloor, zo meldt de politie van Den Helder. In de Gravenstraat zagen zij haar rijden en de vrouw kreeg proces-verbaal hiervoor.

Dat zij het niet zo nauw neemt met de regels in het verkeer en de gevolgen daarvan als je ‘gepakt’ wordt, bleek wel uit het feit dat er nog acht bekeuringen (verkeersovertredingen) voor haar open stonden. Zij weigerde deze te betalen of een oplossing hiervoor te zoeken. “Daarom mochten wij van de rechter de auto meenemen”, aldus de politie. Zodra de vrouw de boete alsnog betaalt, krijgt ze het voertuig terug.

Doet ze dat niet, kan een ander gevolg zijn dat de auto verkocht wordt en hiervan de openstaande rekening wordt vereffend. Wie een boete niet kan betalen, kan met het CJIB een betalingsregeling aangaan.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button