Zwerftocht langs de nieuwe stadsnatuur

Den Helder – Dat de natuur midden in de stad kan floreren, bewijst het gebied “De Nollen” vlakbij Station Den Helder Zuid. Op dinsdag 21 september van 09:30 – 12:00 uur organiseert Landschap Noord-Holland een excursie door dit natuurgebied. De wandeling start in De Nollen tussen de woonwijken, dat nauwelijks bewandeld wordt en veel verrassends biedt aan planten. Het gebied is volop in ontwikkeling, een gids laat zien wat er allemaal leeft in de plasjes en rond de duinen.

Nollen zijn lage duintjes op de overgang van duingebied naar achterland. Ze komen niet zo veel meer voor maar in Noord-Holland worden ze nog aangetroffen. De Nollen maakte vroeger deel uit van een veel groter gebied en er lagen in het wadachtige gebied veel meer van dit soort binnenduinen. Het is nu een van de weinige eeuwenoude restanten.

Flinke wandeling
Het belooft een flinke wandeling te worden, daardoor is deze excursie minder geschikt voor kleine kinderen. Trek stevige wandelschoenen aan en neem iets te eten en drinken mee voor onderweg. Het kunstproject vormt geen onderdeel van deze wandeling.

Vertrekpunt: Station Den Helder Zuid, westzijde Burgermeester Ritmeesterweg Kosten voor deelname zijn voor volwassenen € 7,00 en kinderen € 3,00. Beschermers € 4,00 en kinderen van beschermers € 2,00. Vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld. Verdere informatie en reserveren via de website.

Exit mobile version