JeugdOverige

Activiteiten tijdens Vitaliteitsweek in de Noordkop

Kop van Noord-Holland – Van een groentesafari en informatie over stoppen met roken tot meer leren over goedkoop én gezond eten. Hoe is diabetes type twee om te keren? Hoe werken de darmen nu eigenlijk? De Vitaliteitsweek omvat maar liefst 34 workshops, trainingen, gezellige activiteiten en leerzame uitjes. De week duurt van maandag 19 tot en met zondag 25 september. Deze hele week zijn er gratis activiteiten voor een positief gezond leven vol energie.

De Nationale Vitaliteitsweek heeft als doel iedereen bewust maken van het belang van hun eigen gezondheid. De JOGG-regisseurs uit de Noordkop hebben er alles aan gedaan om met alle partners een zeer gevarieerd en uitgebreid programma neer te zetten. “Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een hilarische voorstelling over je darmen voor jeugd: Hap, Stap, Poepfabriek. Speciaal voor kinderen van de lagere school om te leren hoe hun lichaam werkt en hoe je het gezond houdt. Natuurlijk hebben ouders er ook iets aan,” licht Marjolein Broersen van Hollands Kroon toe. Maar ook voor leerkrachten zijn er leerzame workshops. “De training Rots en Water. Die helpt kinderen onder andere bij voor jezelf opkomen, grenzen aangeven, sterk staan, emoties reguleren, samenwerken (groepsvorming) en focussen.”, noemt Melissa Deenstra van Schagen als voorbeeld.

In Den Helder is er ook aandacht voor slaap. Vaak een vergeten onderwerp als het gaat over gezondheid. Toch is er de laatste tijd steeds meer aandacht voor in de media. “Daar ben ik heel blij om. We hebben slaapdeskundige Jolien Glas bereid gevonden daar iets meer over te vertellen. Ouders krijgen tips over doorslapen en in slaap vallen van hun kleintjes. Die workshop is donderdag 22 september”, vertelt Jessica Glasbergen van Den Helder. De Vitaliteitsweek is voor 0 tot 100 jaar. Van een kruidenwandeling tot kubb, sjoelen en jeu de boulen. Het programma is veelomvattend en te lezen op de websites van Team Sportservice.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button