Uitgaan

Leve de 60ties bij dorpshuis Huisduinen

Adverentie

Den Helder/Huisduinen – De 60ties, wat een decennium! Alles ‘brak open of uit’ destijds: loongolven, welvaart, noem het maar op. Mensen lieten de oorlog en de jaren vijftig achter zich en gaven zich over aan de wereld, die aan hen voeten lag. Als je toen puber was tenminste. Na Elvis, na Buddy, na Gene, na Chuck, Fats en Little Richard kwamen The Beatles, The Rolling Stones, The Kinks, The Animals en iedereen ging loos. Deze tijd zal herbeleefd worden tijdens het muzikale event op 2 oktober.

Den Haag was Liverpool, maar ook in Den Helder bloeide het bandjesleven, met voorop de indobands. Want zij konden spelen, die jongens uit voormalig Nederlands-Indië. The Tropic Rollers, Emiel & The Starfighters, Cees & The Lightnings, The Mistery Stones, The Black Devils, Nieuwediep bruiste als nooit tevoren.

Een van de pioniers uit die dagen was Peter Sinke, die nu nog steeds muzikaal actief is – old rockers never die – die het met de King Beats nog schopte tot voorprogramma van The Kinks in de Sporthal aan de Sportlaan. Den Helder barstte van de kroegen en dancings toen en een daarvan Telstar, aan de Bierstraat, groeide uit tot het epicentrum van Den Helder als beat en rockstad.

Gouden jaren

Medio jaren 90 begon Sinke met de Telstar reünies in Duinoord. Meteen een enorm succes, want er bleek een enorme behoefte aan het koesteren van die gouden jaren. Het werd een traditie, die, nadat Peter ermee was gestopt door anderen is voortgezet in Studio 62, Motel Den Helder en die op het laatst een aantal keren plaats vond in galerie Windkracht 13.

Traditie
Na twee jaar corona wordt deze traditie weer opgepakt door Hans Kokernoot en op een nieuwe locatie: het Dorpshuis Huisduinen. Uiteraard laat de voortschrijdende tijd zijn wonden na en zijn vele rockhelden ons ontvallen, maar gelukkig zijn er nog wat rockende dinosaurussen, die ondersteund door gretige jonge gasten het vuur hooghouden.

Leve de 60ties
Leve de 60ties dus, op 2 oktober 2022 in het dorpshuis in Huisduinen. Aanvang zal zijn om 14:00 uur. Toegang is gratis. De organisatie heeft de volgende acts weten te strikken: After Midlife, De Bende Van Ozz, High Pressure & Blitzz en de KlittUband.

14:00 uur: AFTER MIDLIFE: is een echte indoband, zoals die speelden in het begin van de jaren 60. Indorock, Shadows, country, alles in een fijne mix en uiteraard smaakvol gekruid. Heel bijzonder van After Midlife is ook dat ze enige liedjes in het Maleis zingen, hetgeen hun optredens altijd behoorlijk authentiek maakt. De band bestaat uit: Rob Picauly(drums), Rob Parisius(basgitaar), Roland Flissinger(sologitaar) en Bram Siahiaja en Jeanet(zang).

15:00 uur: HIGH PRESSURE & BLITZZ: ontstaan tussen het blussen van branden bij de marine. Als je toch op wacht bent, kun je net zo goed muziek gaan maken. Maar wel altijd zorgen dat er druk op blijft natuurlijk. De heren van de Fire Brigade worden deze keer vocaal bijgestaan door het populaire damesduo Blitzz. Het vuur wordt hoog gehouden door Leo Ellen(zang en gitaar), Joop Sijberden(drums), Kees Kalsbeek(sologitaar), Chef Verhoogt(slaggitaar), André van Groesen(basgitaar), René Rietveld(saxofoon en zang). Blitzz: Susanne vd Biezen en Angelique Rombouts. Dit gezelschap speelt een vrolijke potpourri van 60ties pop, van The Kinks tot The Small Faces.

16:00 uur: DE BENDE VAN OZZ: is vooral geïnspireerd door de blues, die in de 60ties via Engeland ook keihard in Nederland binnenkwam. De bende speelt met veel plezier en energie blues, bluesrock, vintage R&B en classic rock. De bendeleden zijn: Wolf Kammer(basgitaar en zang), Fred Weerman(drums), Gerard Hoekmeijer(piano, orgel, smoelschuif en zang) en de nieuwe gitarist, Peter ‘BluesBoy’ Eckhardt. Het repertoire bestaat uit songs van o.m. Peter Green, B.B. King, Freddie King, Rufus Thomas, Muddy Waters, Van Morrison, Robert Johnson en Steppenwolf.

17:00 uur: KLITTUBAND: is lang geleden opgericht door een clubje docenten uit het voortgezet onderwijs in Den Helder en kende zoals elke band die lang bestaat aardig wat bezettingswisselingen. De band bouwde met haar repertoire van gevarieerde, maar altijd stevige rock een behoorlijke naam op. De band bestaat nu uit: Erwin Steenkist(basgitaar), Wiebo Bruinsma(gitaar en zang), Peter Koole(drums en zang), Michel Blaauboer(zang en bluesharp) en Gerard Hoekmeijer(piano, orgel en zang). De heren hebben een greep gedaan uit de gouden schatkist van de 60ties, maar geven aan al die classics hun eigen klittUdraai en een flinke dot extra power. O.a. The Doors, The Stones, The Animals, The Spencer Davis Group en Bob Dylan komen voorbij in 3.0 uitvoeringen, die naar meer smaken!

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button