Den HelderZakelijk

Diervriendelijker geproduceerd vlees bij Slagerij Konijn

Advertentie:

Klanten van Slagerij Konijn uit Den Helder kunnen voortaan rekenen op diervriendelijker geproduceerd rund- kalfs- en varkensvlees. Daar staat het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming voor garant. Slagerij Konijn verkoopt alleen nog maar rund- kalfs- en varkensvlees met de maximaal haalbare drie sterren. Konijn is hiermee 1 van de eerste slagers van Nederland die deze overstap maakt, en de eerste in Noord-Holland.

Het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming geeft aan in hoeverre rekening is gehouden met het dierenwelzijn. Hoe meer sterren des te diervriendelijker het product. Weinig slagers zijn gecertificeerd met dit keurmerk. Dat heeft te maken met de strenge regels die gelden voor de controle; dat is eenvoudiger te regelen bij voorverpakt vlees.

Inmiddels heeft de  Dierenbescherming voor slagers die kiezen voor diervriendelijker vlees een keuringssysteem ontwikkeld voor het Beter Leven keurmerk, samen met innovatieve slagers. Slagerij Konijn is 1 van de eerste slagerijen en de eerste in Noord-Holland die nu hieraan voldoet. De Dierenbescherming is in 2007 begonnen met het keurmerk, vooral om de consument in staat te stellen producten te kiezen die tussen biologisch en ‘regulier’ in zitten. Die waren er nauwelijks.

Meer ruimte
Inmiddels werken ruim 1800 boeren volgens de strenge criteria, die door onafhankelijke instituten worden gecontroleerd. In 2018 hebben zo’n 35 miljoen dieren een beter leven gehad met het Beter Leven keurmerk. Ze hebben meer ruimte, afleiding en hebben vanaf twee sterren ook een uitloop naar buiten.

Slagerij Konijn is blij dat hij met rund-, kalfs en varkensvlees helemaal over is op producten met het drie sterren Beter Leven keurmerk. “We zijn er trots op dat we daarmee kunnen laten zien dat kwaliteit en diervriendelijkheid bij ons voorop staan. Door het ruime assortiment wat wij bieden, weten klanten 100% zeker dat zij iets goeds op zijn bord krijgt.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button