Hollands Kroon

Eerste vier bewoners LINK-INN vliegen uit

Advertentie:

Ze hebben er een traject van een jaar voor moeten doorlopen, zijn een aantal keer gevallen en weer opgestaan en het was niet altijd even gemakkelijk, maar vorige week dinsdag 1 oktober was het eindelijk zover. Toen kregen de eerste vier bewoners van de LINK-INN van de Wooncompagnie de sleutels van hun eerste eigen huurhuisje overhandigd.

De LINK-INN is een Woonproject in Wieringerwaard, dat LINK projecten in september 2018 in samen werking met de Gemeente Hollands Kroon, Incluzio Hollands Kroon en Wooncompagnie Buurtteam Hollands Kroon is opgestart. Het eerste jaar gold als pilot. Inmiddels is bekend dat het project wordt voortgezet en heeft LINK op 1 oktober ook weer vier nieuwe bewoners mogen verwelkomen.

De LINK-INN is geen vorm van begeleid wonen, maar een kamertraining-project waarin jongeren met behulp van coaching en workshops, binnen een jaar, ‘woonbekwaam’ worden gemaakt. Het gaat hierbij om meerderjarige jongeren die niet meer thuis kunnen wonen, bijvoorbeeld omdat het thuis schuurt, maar die nog niet in staat zijn om echt op zichzelf te gaan wonen. Gedurende het jaar bewonen zij zelfstandig een appartement in de LINK-INN en worden ze begeleid door medewerkers van LINK en een aantal leden van het Wijkteam van Incluzio. Wanneer ze het traject succesvol doorlopen hebben, wacht hen een eerste eigen huurwoning.

Voorwaarden
Op 1 november stromen er weer een paar bewoners uit. Hoewel het project populair is, zijn op dit moment nog niet alle woningen vergeven. Jongeren moeten namelijk wel aan een aantal voorwaarden voldoen om in de LINK-INN te mogen komen wonen. Zo moeten ze onder andere boven de 18 en afkomstig uit Hollands Kroon zijn. Verder dienen zij in het bezit van een dagbesteding, zoals werk of opleiding te zijn en moeten ze over voldoende financiële middelen beschikken om de woonlasten de kunnen dragen.

Natuurlijk moet er ook voldoende motivatie zijn om een jaartraject met coaching en workshops over zaken als: budgetteren en het runnen van een huishouden te doorlopen.

Interesse of benieuwd naar wat de andere voorwaarden zijn? Neem dan gerust even contact op met LINK via info@linkprojecten.nl of telefoon 06-33203157.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button