Den Helder

Fort Kijkduin wordt omgetoverd tot Spookfort

Fort Kijkduin wordt op vrijdag 25 oktober omgetoverd tot een groot Spookfort. In totaal werken 200 mensen mee aan deze 12 editie. Jongerenwerk Den Helder onderdeel van Mee & de Wering houdt zich bezig met de jongeren in de stad en zij hebben dit jaar bedacht een “Ode aan Fort Kijkduin” te geven met als thema: Niets is wat het LIJKT!

Nu is Fort Kijkduin in de avonduren zonder licht sowieso griezelig, maar wanneer er dan ook nog geesten, spoken, soldaten, piraten, schipbreukelingen en geestverschijningen te vinden zijn, dan zijn er echte zenuwen aanwezig. De organisatie hanteert daarom ook dit jaar het leeftijdsadvies van 12 plus, ze hebben de ervaring dat het voor jongere kinderen te spannend is. De route is bedoeld voor 12 plus tot 100 jaar.

Samenwerkingen
Bezoekers mogen niet verkleed komen, dit is om verwarring te voorkomen. Naast jongeren van Mee & De Wering is er ook een samenwerking met andere partijen uit Den Helder. Personeel van De Troubadour, Edward L.V.B met zijn groep, Showboat, toneelvereniging Renaissance, Rik Niks en Divino leveren al jaren spelers en zones. Fort Kijkduin stelt het Fort beschikbaar, Rataplan verzorgt spullen voor decor en inrichting en wederom zijn kaarten digitaal te bestellen, maar ook af te halen bij Kitty’s Heksenketel in de Schooten.

Er is jaarlijks een grimeclub aanwezig. Techniek wordt geleverd en een deel gesponsord door Seagull international. Babs Straalman en Sikina Evenementen ondersteunen alle spelers bij de organisatie. Verkeer, EHBO en Beveiliging zorgen voor een goed verloop van de avond. Parkeren is beperkt.

In groepen door het Fort
Ieder half uur gaat er een lichting slachtoffers het Fort door. De tocht duurt ongeveer een half uur en deze 30 minuten worden de langste van het leven. Aan het einde van de tocht komen bezoekers terecht in Club Marcabre. Daar kunnen ze op adem komen, iets drinken, op de foto en er is een dj. Volwassenen die niet mee durven kunnen wachten in de CLUB MARCABRE. De tocht is op eigen risico en een leuk idee voor bedrijfsuitjes.

Meer informatie over de start van de kaartverkoop en de tijden zijn binnenkort te vinden op de website jwdh.nl en op Facebook Halloween op Fort Kijkduin.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button