TexelUitgaan

Kruidenworkshop in de Oudheidkamer

Advertentie:

Den Burg – Kruiden kennen vele toepassingen. Zo zijn er geneeskrachtige, giftige en smakelijke kruiden, kruiden waar verfstoffen uitgehaald worden of die gebruikt worden vanwege hun geur. Voor wie meer wil weten over de verschillende toepassingen van kruiden, organiseert de Oudheidkamer 20 en 24 juli een kruidenworkshop. Deze start op beide avonden om 19:00 uur.

In de tuin van het museum groeien ruim honderd verschillende soorten kruiden. Vrijwilligers Nieteke Roeper en Annemieke Boelkens weten van elke plant welk onderdeel bruikbaar is en waarvoor. De kruidenworkshop begint in de tuin, waar wordt verteld over de geschiedenis van de kruidengeneeskunde en de toepassing van diverse kruiden. Daar worden voorbeelden van kruidengeneesmiddelen gegeven om te bekijken. Vervolgens gaan de deelnemers in het museum zelf met kruiden aan de slag, onder het genot van kruidenhapjes en kruidendrankjes.

Vanwege de ruimte is het aantal deelnemers beperkt. Vandaar dat vooraf opgeven noodzakelijk is. Dit kan tot 18 juli bij Nieteke Roeper via 0222-318673 of spang@dds.nl. De deelnamekosten van € 20 kunnen op de avond zelf worden betaald.

De tuin van de Oudheidkamer.
Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button