Jeugd

Kinderlezing door Griffelwinnaar Simon van der Geest

Den Helder – Deze zomer werd kinderboekenschrijver Simon van der Geest in het diepste geheim naar School 7 gelokt. Daar kreeg hij een Zilveren Griffel voor zijn boek ‘Het werkstuk, of hoe ik verdween in de jungle’. Zaterdagmorgen 17 oktober komt hij terug naar School 7 om tijdens de allereerste kinderlezing over zijn bekroonde boek te vertellen. De lezing is voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar.

‘Het werkstuk’ gaat over Eva. Ze heeft elf tenen, één beroemde moeder, en nul vaders. Ze heeft wel een vader, maar haar moeder wil niets over hem vertellen. Als Eva een werkstuk moet maken over iets waar ze meer over wil weten, kiest ze dus ‘biologische vaders’ als onderwerp. Hoe meer Eva zich in haar werkstuk vastbijt, hoe zekerder ze weet dat ze haar vader wil ontmoeten. Als ze ontdekt dat hij waarschijnlijk in Suriname woont, schakelt ze stiekem de hulp in van een televisieprogramma. Het wordt een duizelingwekkende zoektocht. Hoe ver gaat ze om haar vader te vinden?

Aanmelden
De kinderlezing door Simon van der Geest is op zaterdag 17 oktober om 10:30 uur in School 7, Keizersgracht 94 in Den Helder. In verband met de anderhalve meter worden alleen kinderen in de zaal toegelaten. Vooraf aanmelden is verplicht, dat kan via kopgroepbibliotheken.nl of aan de balies van de bibliotheken.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button