Cultuur/NatuurHollands KroonUitgaan

Ensemble Black Pencil in Hippolytuskerk

Hippolytushoef – Originele en frisse optredens met een unieke instrumentatie, dat is Ensemble Black Pencil. Op zondag 23 oktober speelt de groep in de Hippolytuskerk stukken uit de “Codex Caioni”, een muzikale verzameling uit de zeventiende eeuw.

Het ensemble bestaat uit vijf muzikanten. Jorge Isaac (blokfluit), Matthijs Koene (panfluit), Esra Pehlivanli (altviool), Marco Kassl (accordeon) en Eric Montfort (slagwerk). Black Pencil speelt hun selectie uit de 346 stukken van de Codex Caioni. “Wereldlijke liederen, Hongaarse en Roemeense volksdansen, instrumentale stukken uit de barok en kerkelijke muziek, maar ook meesterwerken van Claudio Monteverdi en Orlando Di Lasso”, zo staat in het persbericht omschreven.

Kaarten zijn verkrijgbaar voor aanvang van het concerrt en via www.dekroonconcerten.nl en kosten €17,50 (inclusief een drankje tijdens de pauze). Kaarten zijn ook te reserveren via Gideon van Beek (0227 720204).

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button