Hollands KroonVideo

Lekker gezond sap van de fruitpers (video)

Advertentie:

Stroe – Bij museum Jan Lont op Stroe was het zondag druk met het brengen van appels en peren. Op het terrein stond een fruitpers waar het fruit op een loopband werd gelegd en aan de andere kant kwam het sap er netjes verpakt weer uit.

Het hele idee kwam van het WAD-sap collectief uit de buurtschap Vatrop. Zij zorgden dat er een fruitpers van het bedrijf ‘Appel van Opa’ naar het museum kwam. Iedereen die zich had aangemeld kon het fruit komen brengen en laten persen in een vijf liter pak. De animo was, voor de eerste keer dat zij dit organiseerde, behoorlijk.

Marja Pappot van het WAD collectief was dan ook zeer tevreden en ziet zeker volgend jaar een vervolg. Naast de fruitpers waren er tal van andere kramen aanwezig en was het een gezellige middag bij museum Jan Lont.

Mail voor meer informatie over WAD-sap naar marja.pappot@xs4all.nl.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button