Den HelderUitgaan

Lezing Autisme bij Vrouwen door Nederlandse Vereniging voor Autisme

Advertentie:

Den Helder – De Nederlandse Vereniging voor Autisme organiseert een bijeenkomst voor vrouwen met autisme. Te gast zijn Jellienke Winters en Kelly Hoogervorst die vertellen over hun ervaringen met autisme en omgaan met verandering.

De ontwikkeling van kind naar volwassenheid gaat gepaard met grote veranderingen. Denk bijvoorbeeld aan een veranderd lichaam, de overgang van school naar een vervolgopleiding of werk en aan het starten van een gezin. Deze veranderingen kunnen bij meiden en jonge vrouwen met autisme voor de nodige stress zorgen. Tijdens de bijeenkomst wordt besproken hoe mensen hier het beste mee om kunnen gaan. Jellienke Winters is ervaringsdeskundige en heeft ook een eigen autismepraktijk. Kelly Hogervorst kreeg op haar 28e de diagnose ASS en dit veranderde haar leven op een positieve manier doordat ze eindelijk kon verklaren dat haar brein de wereld op een andere manier interpreteert.

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 25 oktober 2022, duurt van 19.30 tot 21.30 en inloop is mogelijk vanaf 19 uur. Locatie is De Klimop, Pastoor Koopmanweg 3, 1784NX Den Helder. Toegang is gratis. Aanmelden via nva.denhelder@autisme.nl

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button