Uitgaan

Planetarium open tijdens Week van het Donker

Adverentie

Den Helder – Natuur en Milieufederatie Noord-Holland plaatst een opblaasbaar planetarium van NOVA in het Bosatelier van de Helderse Vallei. Van dinsdag 24 tot en met vrijdag 27 oktober, in de Week van het Donker, kunnen vijftien tot twintig personen per keer een korte astronomieshow van twintig minuten volgen onder begeleiding van sterrenkundestudenten. Deze nemen de bezoekers mee op reis door de ruimte en vertellen daarbij ook over het effect van lichtvervuiling.

Ervaar de sterrenhemel op zijn mooist tijdens één van deze shows. Deelname is gratis, vooraf aanmelden is noodzakelijk kijk voor aanvangstijden en aanmelden op de website.

Naast de planetariumshow wordt ook op een andere manier aandacht geschonken aan het belang van donkerte. De natuur heeft de donkere nacht namelijk nodig. Net als wij mensen, raken nachtdieren en -planten in de war van kunstlicht. Ontdek donderdag 26 en vrijdag 27 oktober in het duurzaamheidscentrum – van 10:00 tot 12:00 uur en van 13:00 tot 16:00 uur welke dieren en planten wakker worden als het echt donker is en wat de mensen kunnen doen om de dieren en planten een handje te helpen. Ook kunnen kinderen woensdag 25 oktober van 10:00 tot 12:00 uur ons zonnestelsel knutselen.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button