112

Hardleerse vrouw krijgt drie bekeuringen

Advertentie:

De politie hield vrijdag op de Anemonenstraat in Den Helder een vrouw aan die haar autogordel verkeerd om had. Zij had deze achter haar rug en dus niet volgens de regels om. In eerste instantie weigerde zij te stoppen en pas ter hoogte van de Asterstraat stapte zij uit, omdat zij daar moest zijn.

De vrouw gaf aan dat zij vond dat zij wel zo mocht rijden en hiervoor dus geen bekeuring kon krijgen. De politie was het hier niet mee eens en wilde graag haar rijbewijs zien. Dit weigerde zij en ook aan elke andere vorm van de staande houding weigerde zij haar medewerking.

Vervolgens moest zij mee in de politieauto naar het bureau, maar ook hier weigerde zij haar gordel om te doen. Op het bureau kreeg zij drie bekeuringen: twee keer voor het niet dragen van een gordel en de derde voor het niet voldoen aan de vordering haar identiteitsbewijs te tonen.

“Wanneer de vrouw gelijk haar rijbewijs had gegeven had zij binnen een minuut haar weg kunnen vervolgen”, aldus de politie.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button