112

Meerdere overtredingen kost 81-jarige vrouw haar rijbewijs

De politie in Den Helder kreeg zaterdag meerdere meldingen dat een vrouw een voertuig niet onder controle had en zeer gevaarlijk reed. De politie trof het voertuig aan op de Middenweg en heeft de bestuurster een stopteken gegeven.

Hier werd niet op gereageerd en diverse verkeersregels werden hierna nog overtreden. Daarnaast reed zij op het midden van de weg over de middenlijn en moest vaak corrigeren, ook bij het voorsorteren reed zij in beide vakken en was niet duidelijk welke kant zij op wilde gaan.

Meerdere aanrijdingen met tegenliggers konden op het laatste moment worden voorkomen, tevens werd hard rijden afgewisseld met een zeer langzame snelheid. De politie heeft 2,5 kilometer achter haar gereden terwijl zij een stopteken hadden gegeven. Pas toen andere collega agenten voor haar gingen rijden, konden zij haar ‘klem’ rijden en tot stoppen dwingen.

De politie heeft het rijbewijs van de 81-jarige vrouw ingevorderd. Zij herkende zich niet in het hier bovenstaande en gaf aan dat zij niet in haar spiegels keek en de agenten dus niet had gezien. Zij gaf aan in Julianadorp te moeten zijn, maar niet te hebben geweten dat zij al in Den Helder reed.

Gezien het regenachtige weer wilde de politie haar niet in de kou laten staan en hebben de agenten haar meegenomen naar het bureau. Daar is haar familie gebeld om haar op te halen.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button