Hollands Kroon

Veel steun voor gepest Joods gezin

Advertentie:

Bloemen, kaarten en lieve woorden: het getreiterde Joodse gezin in Hippolytushoef krijgt veel steun. Toch blijft het pesten doorgaan, net als de afgelopen twintig jaar. Dat meldt nieuwspartner NH.

De vader van het gezin met vijf kinderen, Wouter Schmidt, vindt het wel hartverwarmend dat zelfs mensen op de deur kloppen om ze persoonlijk een hart onder de riem te steken. “Meestal zijn ze van hier uit het dorp, maar ook uit bijvoorbeeld Kampen of Zeeland. Overal uit Nederland komen ze steun te bieden!” In oktober ging er bij het gezin een vuurwerkbom af. De explosie richtte veel schade aan. Het gezin had jaren last van pesterijen.

Het echtpaar Liesbeth en Arie Verdoes uit Katwijk, dat zaterdagochtend spontaan voor de deur staat van de familie Schmidt, vindt het ‘niet te geloven wat er is gebeurd’. “We hebben een hele mooie kaart uit Israël gegeven en een doos bonbons. We zijn in de auto geklommen en hierheen gereden om steun te betuigen. Hopen dat het iets bijdraagt.”

Helaas voor het gezin gaat het pesten, ondanks alle publiciteit, gewoon door. Schmidt: “Donderdag om 4 uur ’s middags kwamen er drie jongeren van zo’n jaar of zeventien voorbij fietsen. En ze roepen ‘Heil Hitler’ tegen mijn jongste zoon.” Het zoveelste incident in een reeks van tientallen in twintig jaar tijd.

Voortgang onderzoek
De politie wil alleen kwijt dat ze de zaak in onderzoek hebben, maar heeft nooit een dader weten op te sporen. Burgemeester Rian van Dam van Hollands Kroon zei in de gemeenteraad eind oktober dat ze met het jongerenwerk hard werkt aan maatregelen. Aan NH Nieuws liet jongerenorganisatie LINK alleen weten pas maandag aanstaande het eerste gesprek te hebben met de burgemeester over de situatie. Voornamelijk jongeren worden namelijk verantwoordelijk gehouden voor tal van incidenten in de afgelopen jaren.

Naar verwachting zullen woensdag camera’s worden geplaatst rondom het huis van de familie Schmidt om verdachte situaties te registreren.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button