Hollands KroonVideo

Wieringerlandshow blijft een publiekstrekker (video)

Advertentie:

Het was een gekakel van jewelste zaterdag in Hippolytushoef. Lange rijen met kooien stonden opgesteld in de manege van de Wironruiters aan de Lonjeweg. Kleindierensportvereniging Nut en Genoegen hield hier haar 24e Wieringerlandshow. De vereniging heeft de show jaren geleden, in verband met het dierenwelzijn, teruggebracht naar één dag.

De vereniging was ook de eerste die de keuring van de dieren openbaar maakte, zodat het publiek kon zien hoe een keuring te werk gaat. Er waren dit jaar 21 nieuwe inzenders en zo’n zestig stuks meer dieren. De keurmeesters hadden dan ook druk werk om alle dieren te keuren. Voor de kleintjes hadden medewerkers van De Helderse Vallei uit Den Helder een knuffelhoek neergezet, waar de kinderen enkele dieren konden aaien om wat vertrouwd met ze te raken.

Omdat het één dag duurt en de vereniging haar keuring openbaar heeft gemaakt komt er elk jaar veel publiek op af, dat zichtbaar geniet van al het kleine spul. “Wij komen hier elk jaar graag naar toe. Onze kleinkinderen genieten van al die dieren en kunnen hier uren rondlopen”, aldus één van de bezoekers.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button