112

Cobra’s aangetroffen tijdens verkeerscontrole (update)

Adverentie

Den Helder – Tijdens een verkeerscontrole zijn maandagavond in een kofferbak van een auto een dertig tal Cobra’s aangetroffen. Dat gebeurde in de wijk Kruiszwin in Julianadorp. Het gaat hier niet om giftige slangen, maar om zwaar illegaal vuurwerk.

De gebruiker van het voertuig bleek al diverse keren te zijn aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten zagen dat het voertuig werd geparkeerd in een woonwijk en besloten de bestuurder en het voertuig te controleren. In het voertuig werd vuurwerk (dertig stuks cobra 6) aangetroffen. Gezien de gevaarszetting van het illegale vuurwerk, is een gespecialiseerd vervoersbedrijf ter plaatse gekomen om het vuurwerk veilig te vervoeren en op te slaan.

De bestuurder is aangehouden en de recherche zal de zaak verder afhandelen. Een cobra 6 bevat bijna 50 gram kruid, dit is te vergelijken met een kleine handgranaat.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button