Hollands KroonVideo

Video: Frisse nieuwjaarsduik in het Amstelmeer

Advertentie:

Westerland – Het was fris en winderig op de eerste dag van het jaar, maar dat hinderde de honderd mensen niet om een duik te nemen in het Amstelmeer.

De organisatie is in handen van Max Postma van Beach Bites en de ijsclub Westerland en dit jaar was er voor het eerst de hulp ingeroepen van de KNRM uit Den Oever. Zij zorgden ervoor dat de diehards geen last kregen van de kou en in moeilijkheden zouden komen in het koude water van plusminus acht graden.

Volgens de deelnemers was het dit jaar wel extreem fris maar iedereen volbracht zijn of haar duik. De meeste deden het voor de lol en anderen hadden een goed doel voor ogen. Medewerkers van ‘Het Tweede Thuis’ zamelden geld in voor het hospice op Westerland. Op de website van deze stichting staat hoe geïnteresseerden eventueel nog kunnen sponseren. Alle deelnemers volbrachten de duik en na afloop was er nog een warm drankje.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button