Hollands KroonVideo

PvdA plant bomen in Barsingerhorn (video)

Barsingerhorn – Fractie en leden van de PvdA Hollands Kroon hebben woensdag 10 november, nationale boomplantdag, twee bomen – een es en een esdoorn – geplant aan de Heerenweg in Barsingerhorn.

In de afgelopen jaren zijn duizenden bomen gesneuveld en de gemeente zal komend jaar 475 bomen planten. Bomen zijn beeldbepalend voor de kwaliteit van de omgeving en spelen een belangrijke rol voor een goed leefklimaat: als CO2-vanger, tegen hittestress en voor de bevordering van biodiversiteit.

In de gemeenteraad heeft de PvdA steeds aandacht gevraagd voor behoud en aanplant van ons ‘klimaatkapitaal’ en dit was een mooi moment om zelf twee bomen te doneren. In overleg met afdeling areaalbeheer van de gemeente zijn plaats en soort gekozen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button