Den Helder

Zonder coronatoegangsbewijs toch zwemmen in het Aquacentrum

Den Helder – Sinds 6 november moet ook bij zwembaden een QR-check plaatsvinden, waardoor niet iedereen meer kan zwemmen. Voor mensen die geen coronatoegangsbewijs kunnen laten zien is er alsnog de mogelijkheid om banen te komen zwemmen in het buitenbad van zwembad Het Heersdiep.

Voor het betreden van het gebouw is een QR-code nodig, maar omdat buitenbaden vallen onder de buitensporten is daarvoor geen QR-code benodigd. Zwemmers zonder een coronatoegangsbewijs kunnen daarom gewoon komen zwemmen. Omdat zonder een QR-code het gebouw niet betreed mag worden, lopen de zwemmers via de tourniquet buitenom naar het buitenbad en verlaten via dezelfde tourniquet het terrein weer. Er zal dan wel buiten omgekleed moeten worden, maar dat zijn velen nog gewend van eerder dit jaar, toen buiten zwemmen mogelijk werd gemaakt en er niemand naar binnen mocht.

Medische klachten
Aquacentrum Den Helder had liever gezien dat de 1,5 meter weer terug was gekomen. Sporten, waaronder zwemmen, is voor veel mensen echt noodzakelijk. Sommige mensen hebben onderliggende medische klachten en die hebben ontzettend baat bij sporten. Gezien de besmettingen en de druk op de zorg is het begrijpelijk dat er iets moet gebeuren, maar dat sporters een QR-code moeten tonen vindt het Aquacentrum Den Helder een verkeerde keuze. Het zwembad hoopt de mensen zonder een QR-code hiermee tegemoet te komen.

Voor het buiten zwemmen, voorlopig alleen op zaterdag, is van tevoren reserveren nodig. Reserveren gaat via de website van Aquacentrum Den Helder: https://acdh.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button