Maritiem

Kennismaken met de binnenvaart

Advertentie:

Den Helder – Op zoek naar een mooie baan? De binnenvaartsector organiseert op zaterdag 12 november bij het maritiem opleidingscentrum VMC in Den Helder aan de Nijverheidsweg 8 A een inloop- en informatiedag. Middels vaartochten door het havengebied en diverse demonstraties op het opleidingsschip kunnen, als onderdeel van de Dag van de binnenvaart, jongeren kennis maken met deze sector.

De Dag van de binnenvaart is een initiatief van de Wereld van de Binnenvaart, een organisatie die iedereen in Nederland de kans wil geven om kennis te maken met de binnenvaartsector. De Verenigde Maritieme Compagnons (VMC) maakt deel uit van deze sector door onder andere jongeren op praktische wijze op te leiden voor een baan in de binnenvaart. Voor de kennismaking met de binnenvaartsector zet VMC zaterdag onder andere het zestien meter lange vaartuig Harpia in.

VMC-oprichter Robert Laagland Winder “Wij gaan korte vaartochten maken door het Helderse havengebied en geven hierbij tekst en uitleg over de verschillende schepen die we tegenkomen. Daarnaast is iedereen welkom op ons grote opleidingsschip in de Industriehaven, waar we rondleidingen geven en informatie verschaffen over de binnenvaart. Op deze locatie worden ook nog demonstraties gegeven.”

Aanmelden
Aanmelden voor de vaartocht kan via de website.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button