Den HelderJeugdVideo

Leerlingen De Kluft zetten zich in voor het Schuthok (video)

Den Helder – In grote grijze bakken verzamelen leerlingen van de Kluft in Den Helder al de hele week dierenvoer. Niet omdat ze op school zoveel honden of katten hebben, nee de actie is voor het goede doel. Vrijdagochtend is het laatste inzamelmoment.

Ieder jaar kiezen de leerlingen van de Kluft een goed doel en dit jaar is dit dierenopvang ’t Schuthok. “Het is de week van Sint Maarten”, vertelt Abas, “hij gaf de helft van zijn cape aan een dakloze man. Dus gaan we deze week niet alleen snoep ophalen op 11 november, maar ook dingen uitdelen.” De leerlingen van de school hebben in voorgaande jaren bijvoorbeeld acties georganiseerd voor de voedselbank en de speelgoedbank.

“Ze hebben vooral voedsel nodig voor katten, honden en konijnen”, vertelt Demi, “speeltjes zijn ook leuk. Er is niet zoveel behoefte aan kleedjes of mandjes.” Mocht u dus nog dierenspullen kunnen missen, vrijdagochtend langsbrengen bij de Kluft!

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button