Den Helder

Onderhoud parkeergarage Sluisdijk loopt vertraging op

Den Helder – Het onderhoud aan de parkeergarage aan de Sluisdijkstraat heeft door onvoorziene werkzaamheden enige vertraging opgelopen. De verwachting is dat de parkeergarage rond 1 december weer open kan. Resterende punten worden vervolgens in april/mei uitgevoerd.

Hoewel de extra werkzaamheden bijna zijn afgerond, is de buitentemperatuur inmiddels te laag om de coating en de belijning nog aan te brengen. Desondanks kan de parkeergarage binnenkort weer open. Daarvoor moet de aannemer wel eerst een betonnen druklaag op het bovendek aanbrengen. Door de afhankelijkheid van het weer kan niet exact worden gemeld wanneer dit gaat plaatsvinden. De verwachting is dat dit op 17, 18 of 19 november gebeurt. Deze klus kan voor geluidsoverlast zorgen en duurt tot ongeveer 23.00 uur. Omwonenden zijn hierover geïnformeerd en er is om begrip gevraagd.

Afronding
De resterende werkzaamheden worden in april/mei uitgevoerd. De parkeergarage wordt dan ongeveer twee weken afgesloten. De gemeente Den Helder zal betrokken daar te zijner tijd over informeren. Bij deze renovatie is de bovenlaag van het bovendek verwijderd en er wordt een nieuwe waterdichte vloer aangebracht. Daarnaast worden er een nieuw parkeersysteem en nieuwe toegangsdeuren geïnstalleerd. Het uitgangspunt is dat de parkeergarage met het nieuwe systeem de hele dag is afgesloten en alleen toegankelijk is met een toegangspas of parkeerticket. De overlast van ongewenste bezoekers moet daardoor dalen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. goh, hoe verrassend…. en oh ja de rekening verdubbeld ook…. neeeeeeeeee wie had dat ooit kunnen denken…..

Back to top button
%d bloggers liken dit: