Den Helder

Bouw zonnepark Kooypunt van start

Advertentie:

Den Helder – De bouw van het zonnepark op bedrijventerrein Kooypunt is deze week van start gegaan. Op het terrein verrijst de komende tijd een zonnepark met 30-duizend panelen. De eerste werkzaamheden bestaan uit het testen van de bodem, het gereedmaken van het terrein en het opzetten van een bouwkeet. Vanaf april worden geulen gegraven voor de kabels.

Ook worden er stalen palen geheid die een stevige basis vormen voor de panelen. Daarna volgen de frames waar uiteindelijk de zonnepanelen op zullen worden bevestigd. In het najaar van 2021 wordt het zonnepark opgeleverd en komt de eerste groene stroom uit de Port of Den Helder.

In opdracht van Port of Den Helder bouwt Vattenfall het nieuwe zonnepark tussen de Mastenmakersweg, de Rijksweg (N9) en het spoor. Op de bijna 15 hectare grond verrijzen bijna 30.000 zonnepanelen. Jaarlijks produceren deze panelen meer dan 13 MW stroom. Dat staat gelijk aan het jaarlijks energieverbruik van zo’n 3.500 Nederlandse huishoudens. Het park wordt voor een groot deel aan het zicht onttrokken door een aarden wal. In plaats van een hekwerk komen er sloten rondom het park. Daardoor krijgt het zonnepark een vrij open karakter.

Oog voor lokale ondernemers
Voor het beheer en onderhoud wil Vattenfall zo veel mogelijk samenwerken met lokale partijen. Ook kunnen lokale ondernemers GVO-certificaten afnemen. Dit is een certificaat waarmee je als ondernemer kunt bewijzen dat de stroom die je gebruikt groen is. Helderse stroom, voor Helderse bedrijven dus.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button