Den Helder

Helderse Lichtroute van start

De lichtroute van Citymarketing Den Helder gaat zaterdag weer van start. In de vierde editie van Helder Licht staat de stadsvernieuwing centraal. Iedere dag zijn de negen bijzondere lichtprojecties, die speciaal voor Den Helder zijn gemaakt, van 17.00 tot 22.00 uur te bewonderen in zowel de binnenstad als op Willemsoord. En dit jaar doen twee internationale lichtkunstenaars mee.

De lichtroute begint op Willemsoord met een vijf minuten durende videomapping op Gebouw 72, waarin het gebouw zelf zijn geschiedenis vertelt en fantaseert over zijn mogelijke toekomst. De monumentale kraan is weer prachtig verlicht en een lichtshow op muziek binnen in Gebouw 66 toont met trots het monumentale karakter van de voormalige mastenloods. Via de Museumhaven met haar prachtig verlichte schepen vervolgt de route zich naar de Flaneerkade waarvandaan de gevel van Theater de Kampanje een zeer kleurrijke en gedetailleerde lichtprojectie laat zien.

De gevel van School 7 is verpakt in een indrukwekkende woordprojectie, gemaakt op basis van ingestuurde reacties op de vraag hoe inwoners van Den Helder zich verbonden voelen met de zee. In de Beatrixstraat is de schaatsbaan geïntegreerd in de lichtroute en van verre herkenbaar. Verderop verschijnt een zee-aquarium, zijn de bomen feeëriek verlicht en vertoont de Watertoren speciale effecten over wat zich zou hebben kunnen afgespeeld in dit Helderse icoon.

Tijdens de periode van Helder Licht zijn er rondleidingen, is de ijsbaan vaak open, zijn er Photowalks met een professionele fotograaf en heeft de binnenstad haar X-Mas Shopping Night. Verder zijn er diverse aanbiedingen van ondernemers op de route en zijn toegangskaarten te winnen voor de ijsbaan. Meer en actuele informatie over de lichtroute, de activiteiten, de winacties en de aanbiedingen van ondernemers op de route zijn te vinden op www.denhelder.online/helderlicht.

Opening
Helder Licht start op zaterdag 14 december om 17.00 uur buiten op Willemsoord voor Gebouw 72. Citymarketing neemt belangstellenden vervolgens mee langs alle lichtprojecties en geeft op iedere locatie een korte toelichting.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button