Hollands Kroon

Oprichting nectartuin in Nieuwe Niedorp

Nieuwe Niedorp – In de eerste week van december zijn de laatste klussen voor de oprichting van de nectartuin in Nieuwe Niedorp afgerond.

In het voorjaar van 2019 zocht Hielko Mels uit Nieuwe Niedorp contact met team Kernbeheer van de gemeente Hollands Kroon. Hij wilde graag een vlindertuin op het stuk gemeentegrond aan de Trambaan. Een plek waar vlinders, bijen en biodiversiteit compleet de ruimte krijgen om te verblijven, voedsel te zoeken en te nestelen. Een nectartuin. De tuin moest ook een verlenging van park ‘De Meet’ worden. Hielko Mels maakte het ontwerp. Dit ontwerp is de afgelopen weken door veel vrijwilligers en de gemeente uitgevoerd.

Wat tegenkomen in de nectartuin?
Wandelend over het rolstoelvriendelijke schelpenpad kom je veel groen tegen. Er zijn in totaal maar liefst 2700 bomen, struiken, heesters en vaste planten geplaatst. Een paar van de geplante soorten zijn:

  • Bomen: Honingboom, Amerikaanse krentenboom, Lijsterbes, Esdoorn, Els.
  • Heesters en Struiken: Pluimhortensia, Sneeuwbal, Vlinderstruik, Olijfwilg, Liguster.
  • Vaste Planten: Dropplant, Lavendel, Herfstaster, Kogeldistel, Kattenkruid, Salie.

Participatie
De grootste vlindertuin in de Noordkop (200m²) is een feit. Dit doordat een inwoner een idee had en hielp bij het uitdenken en uitvoeren van het plan aan de rand van park ‘De Meet’. De nectartuin wordt voor een deel ook onderhouden door vrijwilligers. Goede ideeën voor de openbare ruimte? Meld dan het idee aan bij team Kernbeheer via het formulier op www.teamkernbeheer.nl.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button