Den HelderJeugdVideo

Veiliger op de fiets dankzij VVN (video)

Den Helder – Een team van de lokale afdeling van Veilig Verkeer Nederland deelde de afgelopen dagen in Julianadorp en Den Helder noodlampjes uit, aan fietsers die geen verlichting hadden.

Vooral schooljeugd lijkt het nut van een goede fietsverlichting nog steeds niet in te zien. “Kennelijk zijn ook de ouders daar onvoldoende alert op”, aldus VVN.

Onnodige slachtoffers
In dit seizoen waarin de dagen steeds korter worden vallen in ons land onder de fietsers jaarlijks onnodig veel verkeersslachtoffers, omdat zij door automobilisten niet of te laat worden opgemerkt. De politie zal de komende weken niet schromen fietsers zonder licht op de bon te slingeren. Het is helaas nog steeds noodzakelijk dat de politie hiertegen krachtdadig optreedt.

Mede dankzij een belangrijke sponsoring van Halfords Den Helder konden vrijwilligers van VVN de hele week op verscheidene punten in Den Helder en Julianadorp de fietsverlichtingscontroles voortzetten en onverlichte fietsers van lampjes voorzien.

Toon meer

Lesley Alma

Lesley Alma was werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever radio en televisie. Inmiddels heeft ze haar carrière voortgezet bij de provinciale omroep NH.

Wellicht ook interessant

Back to top button