Erepenning voor Ferdinand Vreugdenhil

Den Helder – De vertrekkend directeur van Zeestad, Ferdinand Vreugdenhil, krijgt de erepenning van de stad Den Helder. Daartoe heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Hij ontvangt de penning als blijk van waardering voor zijn inzet als bestuurder van Zeestad, met het oog op de stedelijke vernieuwing van Den Helder in de afgelopen vijftien jaar.

“Als directeur-bestuurder van Zeestad heeft de heer Vreugdenhil bijgedragen aan het succes van de vele projecten binnen de stedelijke vernieuwing Stadshart. Met trots kijken wij naar resultaten als de schouwburg op Willemsoord en de in samenwerking met Woningstichting Den Helder gerealiseerde bibliotheek in School 7”, zo laat het gemeentebestuur weten. Vreugdenhil heeft volgens het college een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van het stadshart tot hoe het nu is.

De erepenning is tijdens een receptie voor het afscheid van de heer Vreugdenhil op 9 december 2021 overhandigd door burgemeester Jan de Boer. Stedenbouwkundige Marichel Weel is recentelijk aangesteld als opvolger van Vreugdenhil.

Mobiele versie afsluiten