Den HelderVideo

Schrik en teleurstelling na somber nieuws over De Lange Jaap (video)

Advertentie:

Huisduinen – De schrik zit er in Huisduinen goed in. De brief van minister Visser waarin de toekomst van vuurtoren De Lange Jaap wordt besproken, is hard aangekomen in het dorp. Die toekomst ziet er namelijk uiterst somber uit, sloop lijkt de meest voor de hand liggende optie.

Dhr. Basseleur woont sinds januari in het dorp en is nu al verknocht aan de toren. Niet vreemd, want die staat letterlijk in zijn achtertuin. “Ik sta regelmatig gewoon te kijken naar De Lange Jaap, hij hoort er helemaal bij”, aldus de voormalig Amsterdammer. Natuurlijk verhuisde hij niet alleen voor de vuurtoren naar Huisduinen, maar het speelde wel mee!

Ook Jan Roelofsen, secretaris van Huisduiner Belang en al vele jaren voorvechter van een opknapbeurt van de toren, is enorm geschrokken van de brief. “We hebben goed contact met de Helderse wethouder, spreken met Rijkswaterstaat en ik zie ook wel dat de minister alles wil proberen om te bekijken of behoud nog mogelijk is, maar het ziet er somber uit.”

Toon meer

Sanne Scharloo

Sanne Scharloo werkte tussen januari 2020 en september 2022 als AV-specialist bij Regio Noordkop. Inmiddels heeft ze haar carrière voortgezet als editor bij Nienke Plas.

1 reactie

Wellicht ook interessant

Back to top button