Noord-Holland

Subsidie voor ondernemers die winkelgebied willen verbeteren

Advertentie:

Haarlem – De provincie Noord-Holland stelt geld beschikbaar om de aantrekkelijkheid van winkelgebieden te verbeteren. Ondernemers kunnen de subsidie gebruiken om bijvoorbeeld leegstand terug te dringen, duurzame maatregelen te realiseren of een gezamenlijke webshop op te zetten. Aantrekkelijke winkelgebieden zijn ontzettend belangrijk voor de economie en de leefbaarheid in steden en dorpen.

Gedeputeerde Economie Ilse Zaal: “De laatste jaren zien we steeds vaker winkelpanden leeg staan en dit neemt toe door de toename van het online winkelen en de gevolgen van de coronacrisis. Er is extra inzet nodig om ervoor te zorgen dat mensen de winkelgebieden bezoeken en dat ondernemers zich er willen vestigen. De provincie heeft al een aantal jaren een subsidieregeling voor het verbeteren van winkelgebieden en daar is veel gebruik van gemaakt, maar er is nog geld beschikbaar. Ik roep ondernemers op om deze subsidie niet te laten liggen. De regeling voor 2022 is zelfs uitgebreid, zo is het ook mogelijk om een bijdrage te krijgen voor het opzetten van een digitaal platform of gezamenlijke webshop voor een winkelgebied. Hiermee sluiten wij aan op alle initiatieven die zijn ontstaan op het gebied van digitalisering.”

Vraag subsidie aan
In totaal is er voor volgend jaar 425.000 euro beschikbaar. Aanvragen kunnen vanaf 6 januari worden ingediend. Het is ook nog mogelijk om gebruik te maken van de regeling van dit jaar. Deze loopt tot 30 december. Kijk voor alle informatie op de website.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button