Den Helder

Trainingswebsite voor vrijwilligers gelanceerd

Den Helder – MEE & de Wering heeft een nieuwe trainingswebsite gelanceerd voor vrijwilligers. Dinsdag 7 december, de Dag van de Vrijwilliger, was hiervoor de aanleiding.

Op de Vrijwilligers Academie kunnen vrijwilligers uit Den Helder helemaal gratis online trainingen volgen. Zowel zelfstandig vrijwilligers als mensen die via een organisatie als vrijwilliger werken, kunnen zich inschrijven en allerlei leerzame, leuke en nuttige trainingen volgen. Bijvoorbeeld over social media, Financieel Fit, Huiselijk Geweld en Positieve gezondheid. Vrijwilligers verrijken daarmee hun kennis en kunnen op een professionelere manier hun werk doen. En het werk wordt daardoor natuurlijk ook leuker! Alle online trainingen zijn gratis.

Sommige trainingen zijn fysiek, andere online. Zo kunnen deelnemers zelf bepalen wanneer en waar ze de trainingen volgt en hoe lang ze erover doen. Er komen steeds nieuwe trainingen. Ook is er de mogelijkheid om zélf trainingen aan te vragen. De Vrijwilligers Academie is uniek omdat ze trainingen op maat en vraaggericht aanbieden.

De Vrijwilligers Academie wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Den Helder. Vanwege de pandemie kunnen er langere tijd geen fysieke trainingen worden gegeven. Daarom is er behoefte aan digitaal aanbod voor de vrijwilligers in Den Helder. MEE & de Wering heeft de website https://www.meewering.nl/ik-ben-vrijwilliger/cursussen-voor-vrijwilligers/ gerealiseerd, in samenwerking met Druktemaker uit Den Helder.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button