Den HelderHollands KroonKop van Noord-Holland

Oefenmogelijkheid videoconsult voor patiënten Noordwest Ziekenhuizen

Den Helder – Videoconsult is in opmars in de zorg. Bij videoconsult belt de patiënt met beeld, via een eigen computer, laptop, smartphone of tablet met de zorgverlener. Met videoconsult kan het ziekenhuis patiënten zorg en advies dichtbij huis bieden, mits dit aansluit bij de zorgvraag en de situatie van de patiënt. Met een videoconsult is er persoonlijk contact met de zorgverlener, maar dan gewoon vanuit de eigen vertrouwde omgeving. Noordwest Ziekenhuisgroep begrijpt dat videoconsult lastig kan zijn voor patiënten die niet veel met een computer of laptop werken. Zij kunnen wanneer zij dit zelf willen vanaf nu een videoconsult oefenen met medewerkers van de patiëntenservice.

Oefenmogelijkheid videoconsult voor patiënten
Hoe wordt een videoconsult opgestart? En weer afgesloten? De patiëntenservice neemt de patiënt hierin stap voor stap mee tijdens een telefonische afspraak.
Bekijk de video en meer informatie over het oefenen van een videoconsult op Nwz.nl/videoconsult

Waarom een “digitaal gastvrij ziekenhuis”?
Videoconsult is onderdeel van het programma Digitaal gastvrij ziekenhuis, waarmee Noordwest inzet op een versnelling van de digitalisering in haar zorgverlening. Dat is nodig, want de landelijke trend is dat de zorgvraag stijgt en het aantal beschikbare zorgprofessionals fors afneemt. Dit vormt een grote uitdaging: zorg bieden aan meer patiënten, met minder mensen. Als argumenten worden door Noordwest gegegeven: behoud van kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid. Daarom bouwt Noordwest naar eigen zeggen aan de toekomst. Dat doen ze bijvoorbeeld letterlijk met de “vernieuwbouw” in Den Helder en Alkmaar. Door met patiënten in gesprek te gaan; wat zijn hun wensen? Met digitalisering: in het ziekenhuis en voor patiënten thuis, met behoud van de persoonlijke aandacht die zij gewend zijn. En samen met zorgpartners in de regio.

Afspraak maken om videoconsult te oefenen
Patiënten kunnen contact opnemen met de patiëntenservice om een afspraak in te plannen:
telefoon: 088 – 085 6789 (maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 16:30 uur)
e-mail: patientenservice@nwz.nl

Voordelen videoconsult
Videoconsult levert scheelt de patiënt een (in gevallen mogelijk stressvol) ziekenhuisbezoek. De zorgverlener bekijkt of videoconsult in de persoonlijke situatie mogelijk is. Patiënten kunnen hierin altijd een eigen voorkeur aangeven. En wellicht wilt u het in uw omgeving gewoon met uw naasten eens uitproberen. Meer informatie over videoconsult vindt u op Nwz.nl/videoconsult

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button